Το «κόλπο» για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σας

Η διάρκεια της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου είναι για πολλούς χρήστες το πρώτο στοιχείο που ελέγχουν, όταν θέλουν να αγοράσουν ένα νέο smartphone. Υπάρχει όμως, ένα «κόλπο» που κάνει την μπαταρία να κρατάει περισσότερο!

Υπάρχουν γνωστοί τρόποι ώστε να περιορίσετε τη χρήση της μπαταρίας. Για παράδειγμα αν δεν έχετε αρκετή μπαταρία καλό θα είναι να απενεργοποιείτε το wifi ή τα δεδομένα. Επίσης αρκετή μπαταρία «τρώει» και το GPS, αν είναι συνέχεια ανοιχτό. Μια άλλη επιλογή είναι η απενεργοποίηση ορισμένων ειδοποιήσεων.

Ωστόσο υπάρχει άλλο ένα κόλπο που μπορεί να βοηθήσει αρκετά για να μην πέφτει τόσο εύκολα η μπαταρία. Όλοι γνωρίζουμε ότι η οθόνη έχει την τάση να ροκανίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την μπαταρία.

Το μυστικό βρίσκεται στη φωτεινότητα της οθόνης

Tο auto-brightness είναι μια επιλογή που υπάρχει στα περισσότερα από τα smartphones της αγοράς. Σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζετε αυτόματα ή χειροκίνητα τη φωτεινότητα της οθόνης την ώρα που η οθόνη θα γίνεται περισσότερο ή λιγότερο φωτεινή. Μάλιστα τις βραδινές ώρες μπορείτε να εξοικονομήσετε το «λευκό φως» της οθόνης με το πιο ζεστό και κιτρινωπό, που όχι μόνο θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση μπαταρίας, αλλά θα κάνει και ευκολότερη την βραδινή ανάγνωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ