iOS: 6 λειτουργίες που έρχονται μέσα στο 2023

Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι… καταιγιστική σε ό,τι αφορά το λογισμικό του iPhone. Oι λεπτομέρειες σχετικά με το iOS 17 παραμένουν ελάχιστες, ωστόσο η Apple έχει ανακοινώσει αρκετές δυνατότητες που θα είναι διαθέσιμες φέτος ως μέρος των επερχόμενων ενημερώσεων, όπως το iOS 16.3 και το iOS 16.4.

Παρακάτω, ανακεφαλαιώνουμε έξι λειτουργίες του iOS που αναμένεται να κυκλοφορήσουν ή να επεκταθούν σε επιπλέον χώρες το 2023.

Web Push Notifications

Η Apple υποσχέθηκε ότι το 2023 το iOS 16 και το iPadOS 16 θα έχουν υποστήριξη επιλογής για ειδοποιήσεις push που βασίζονται στον ιστό. Αυτή η λειτουργία θα επιτρέψει στους χρήστες iPhone και iPad να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από ιστότοπους μέσω του Safari, όπως ακριβώς οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται από εφαρμογές.

Apple Pay Later

Το Apple Pay Later είναι μια δυνατότητα χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στους πελάτες που πληρούν τις προϋποθέσεις, αρχικά στις ΗΠΑ, να χωρίσουν μια αγορά σε τέσσερις ίσες πληρωμές σε διάστημα έξι εβδομάδων, χωρίς τόκους ή χρεώσεις προς πληρωμή. Η λειτουργία θα είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή Πορτοφόλι και θα είναι διαθέσιμη για αγορές στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές σε iPhone και iPad.

Κλειδιά Ασφαλείας για το Apple ID

Η πρώτη έκδοση beta του iOS 16.3 ενεργοποιεί τη νέα λειτουργία «Κλειδιά Ασφαλείας» για το Apple ID. Η λειτουργία δίνει στους χρήστες την επιλογή να χρησιμοποιούν κλειδιά ασφαλείας υλικού για την περαιτέρω προστασία του λογαριασμού τους. Τα κλειδιά ασφαλείας ενισχύουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων της Apple απαιτώντας ένα κλειδί ασφαλείας υλικού ως έναν από τους δύο παράγοντες αντί για έναν κωδικό επαλήθευσης από άλλη συσκευή Apple.

Λογαριασμός Ταμιευτηρίου Apple Card

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Apple ανακοίνωσε ότι οι χρήστες της Apple Card θα μπορούν «σύντομα» να ανοίξουν έναν νέο λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης από την Goldman Sachs και να καταθέτουν αυτόματα σε αυτόν τις ανταμοιβές ημερήσιας επιστροφής μετρητών τους, χωρίς τέλη. Η διαχείριση του λογαριασμού θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Πορτοφόλι στο iPhone.

Προηγμένη Προστασία Δεδομένων σε περισσότερες χώρες

Η Apple εισήγαγε πρόσφατα μια προαιρετική λειτουργία Προηγμένης Προστασίας Δεδομένων που επεκτείνει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε πολλές περιοχές του iCloud όταν είναι ενεργοποιημένη, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας iCloud, των φωτογραφιών, των σημειώσεων, των υπενθυμίσεων, των φωνητικών σημειώσεων και άλλων. Η δυνατότητα προστέθηκε στο iOS 16.2, στο macOS 13.1 και σε άλλες πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού αρχικά για χρήστες των ΗΠΑ.

SOS μέσω δορυφόρου σε περισσότερες χώρες

Η Apple έχει ανακοινώσει ότι η σωτήρια λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου του iPhone 14 θα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες εκτός από τις ΗΠΑ μέσα στο 2023. Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο στις ΗΠΑ και τον Καναδά και απαιτεί iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ή iPhone 14 Pro Max με iOS 16.1 ή μεταγενέστερη έκδοση. Η υπηρεσία έγινε διαθέσιμη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.